I dag, laurdag 31. juli, har Volda og Ørsta fått totalt 16 nye smittetilfelle.

Oppdatering: Fredag kveld blei det meldt om ytterlegare to nye smitta, og talet registrte smitta i dag er dermed oppe i 16 smittetilfelle. Til saman er det no registrert 97 smitta personar i Ørsta og Volda dei siste 4 dagane.

På grunn av stor pågang MÅ alle som skal ta koronatest bestille timen på nett. Teststasjonen har ikkje kapasitet til å ta imot bestillingar på telefon.

Vi ber om at alle som skal til teststasjonen køyrer mot flyplassen, snur ved krysset mot VØR og stiller seg opp langs Torvmyrvegen mot flyplassen i staden for mot E39.

Helsestasjon for ungdom og studentar vert stengt komande veke, i veke 31 pga smittesituasjonen i Volda.

Oppdaterte tal over smitta: I dag er det meldt om til saman 61 nye smittetilfelle, 12 av desse blei meldt inn i ettermiddag. Til saman er det no registrert 81 smitta personar i dei to kommunane.

Torsdag morgon møttest kommuneleiinga i Ørsta og Volda og kommuneoverlegen i Ørsta med tanke på smitteutbrotet i kommunane. Ørsta og Volda fekk i går kveld og i dag meldt til saman 16 nye tilfelle av Covid-19.

Vi har eit smitteutbrot i Ørsta/Volda, og det er mykje ungdom som er råka. Det er avdekka totalt 15 smittetilfeller denne veka, men dette kan fort bli eit stort utbrot. – Det er spesielt viktig at vi unngår og avlyser samankomstar i tida framover, då kan vi forhåpentlegvis stanse utbrotet, seier kommunelege i Ørsta, Marte Vaage Øie.

I kveld, 27.07, fekk vi meldt 7 tilfelle av Covid-19 i Ørsta og Volda. Tre av dei i Volda og fire i Ørsta.

Rivearbeida har teke til for å gje plass til ny ungdomsskule. I første omgang er det gymsalane og fløya med spesialrom som må vike plass.